Vegetarian lasagna with Bechamel sauce/Vegetariška lazanija su Bešamel padažu

IMAG1998ff

You will need:

  • 2 medium size zucchini
  • 2 cloves of garlic
  • 2 medium size onions
  • 18 lasagna sheets
  • 3 handfuls of grated cheese (any kind)
  • Fresh basil, parsley leaves
  • Salt
  • 1/2 cup of dried tomatoes
  • Natural tomato puree
  • Olive oil

For the sauce:

  • 250ml of milk
  • 25g of butter
  • 1 tbspoon of flour
  • salt
  • nutmeg

Steps:

Preheat the pan with some olive oil. Add chopped garlic, cook when it gets lightly golden, add chopped onions. Cook for about 5minutes on the medium heat. Add sliced zucchini and a few pinches of salt. Cover the pan and stew until it gets soft, but still a little crunchy. Pour tomato puree, chopped dried tomatoes and crushed basil, parsley. Leave the pan on a low heat.
Now it’s time for a sauce. In a small pot melt the butter on a medium heat, add flour and mix it. Pour a half of the required milk, stir until it gets thick. Pour another half of milk, stir til it’s thick again. Add the salt and grate some nutmeg. Turn of the heat.
Preheat the oven to 200 degrees C. Lay the baking paper at the bottom of the medium size tin. Pour some filling and spread it with a spoon, add 6 lasagna sheets, pour 1/3 of Bechamel sauce, sprinkle a handful of cheese, add the filling again. Repeat. End making lasagna with the filling on the top. Sprinkle some cheese that left. Cover with the aluminum foil. Bake for about 45minutes.

IMAG1989f

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio cukinijų
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 18 lazanijos lakštų
  • 3 saujų tarkuoto sūrio
  • Šviežio baziliko, petražolės
  • Druskos
  • 1/2 puodelio džiovintų pomidorų
  • Natūralios pomidorų tyrės
  • Alyvuogių aliejaus

Padažui:

  • 250ml pieno
  • 25g sviesto
  • 1 valg.š. miltų
  • Druskos
  • Muskato riešuto
IMAG2006f

Eiga:

Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pakepinkite česnaką, kol jis švelniai pageltonuos, suberkite supjaustytus svogūnus. Kepkite apie 5minutes ant vidutinės ugnies. Sudėkite pjaustytą cukiniją, kelis žiupsnelius druskos. Uždenkite keptuvę ir troškinkite daržoves kol jos suminkštės, tačiau išliks šiek tiek traškios. Pilkite pomidorų tyrę, smulkintus džiovintus pomidorus bei prieskonines žoleles. Palikite ant silpnos ugnies dar pasitroškinti.
Laikas gaminti padažą. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su šaukštu miltų. Supilkite puse reikiamo pieno ir maišykite kol ims tirštėti. Supilkite likusį pieną ir maišykite kol vėl sutirštės, berkite druskos bei įtarkuokite muskato riešuto. Išjunkite ugnį.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Vidutinio dydžio skardą ištieskite kepimo popieriumi, pilkite šiek tiek cukinijų įdaro, dėkite lazanijos lakštus, pilkite 1/3 Bešamel padažo, užbarstykite saują sūrio ir vėl pilkite įdarą. Pakartokite. Lazanijos sluoksniavimas turi pasibaigti įdaru ant viršaus. Užbarstykite likusio sūrio, skardą uždenkite aliuminio folija ir kepkite apie 45minutes.

Skanaus!