Pizza Margherita/Pica Margarita

P1170111small

For the dough:

  • 320ml warm water
  • 3 teaspoons dry yeast
  • 450g flour
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 teaspoon salt
  • 1 tablespoon sugar
For the sauce:
  • 1 large onion
  • 2 garlic cloves
  • 2 tablespoons olive oil
  • Salt
  • 1 teaspoon sugar
  • 300ml tomato puree
  • 3 medium size tomatoes
  • fresh parsley leaves
  • Basil
  • Mozzarella cheese
  • Olives

Steps:

In a large metal bowl stir the water, sugar and yeast, leave it aside for a 5-10minutes until the yeast starts to foam. Mix in flour, salt and olive oil. Use a mixer or knead the dough with your hands for about 10 minutes, until it gets smooth. Use some extra flour or olive oil to avoid the stickiness of the dough. Cover the bowl and leave it in a warm place for 1-2 hours, until the dough gets double in size. Afterwards, knead the dough on the table and split it in 2-3 pieces, spread out each of the dough part in a tin, greased with olive oil. Leave it still for about 10 minutes.

P1170090small

Make the sauce:
Chop the onions, garlic cloves. Preheat the pan, pour some olive oil, add the garlic and cook for about a minute, then add the onions and salt. Chop the tomatoes and pour them to the same pan, add tomato puree, parsley and sugar. Cook for 10minutes.
Cut mozzarella into medium size slices.
Preheat the oven to 200C. Spread the sauce on the pizza crust, add cheese, olives and sprinkle with some fresh basil leaves.
Bake for 20 minutes. until the dough gets lightly golden and crusty.
P1170119small
Tešlai:
  • 320ml šilto vandens
  • 3 a.š. sausų mielių
  • 450g miltų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. druskos
  • 1 v.š. cukraus
Padažui:
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • 1 a.š. cukraus
  • 300ml pomidorų tyrės
  • 3 vid. dydžio pomidorų
  • šviežių petražolių
  • Baziliko
  • Mozzarella sūrio
  • Alyvuogių
small
Eiga:
Dideliame metaliniame inde išmaišykite mieles, šiltą vandenį bei cukrų, palikite 5-10 minučių, kol mielės ims putoti. Supilkite miltus, druską, aliejų ir minkykite tešlą kombaine arba rankomis apie 10 minučių, kol tešla taps puri ir nelips prie rankų. Norint išvengti masės lipnumo, naudokite papildomai miltų ar aliejaus. Uždekite indą su tešla ir laikykite šiltai apie 1-2 valandas, kol ji padvigubės. Tešlai pakilus, dar šiek tiek ją paminkykite ant stalviršio, padalinkite į 2-3 dalis ir kiekvieną iš dalių iškočiokite iki norimo dydžio ir dėkite į aliejumi išteptą skardą. Palikite iškočiotus picos padus dar apie 10 minučių ramiai pastovėti ir pakilti.
Paruoškite padažą:
Susmulkinkite česnaką, svogūną. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus, apkepkite česnaką, tuomet sudėkite pjaustytą svogūną, kelis žiupsnelius druskos bei cukrų. Supjaustytus pomidorus bei tyrę pilkite į tą pačią keptuvę, taip pat suberkite ir smulkintas petražoles. Kepkite apie 10 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Mozzarella surį supjaustykite vidutinio dydžio riekelėmis. Picos padus padenkite padažu, dėkite sūrį, alyvuoges bei apibarstykite baziliko lapeliais. Kepkite apie 20 minučių, kol picos padas taps šviesiai auksinės spalvos bei taps traškus.
Skanaus!
Advertisements