French baguettes/Prancūziškos bagetės

PicMonkey Collage5

You will need:

  • 380g of flour and more for dusting
  • 8g of dry yeast
  • 1 tbspoon of sugar
  • 8g of salt
  • 300ml of warm water
  • Sesame seeds
  • Olive oil for baking
  • 1 tbspoon of milk
IMAG1985g

Directions:

In a large bowl mix 3 tbspoons of warm water with dry yeast and sugar and let the mixture stand still until the yeast begins to foam(approx. 5minutes). Then add all of the water that left. Pour the flour and salt to the bowl and mix it well with wooden spoon. The dough has to be sticky, so don’t worry about the consistency. Leave the your baguettes mixture in a bowl covered with a clean cloth in a warm place. I left the dough in the oven with the temperature of  30 degrees C for about an hour and a half. After that, place the dough on the table, covered with flour. Do not turn off the oven, on the lowest part of it place a deep tin with hot water, rise the temperature to 230 degrees C. Knead the batter for a few minutes and divide it in half. Shape into 2 baguettes. Take a special baguettes baking tin or make the form from aluminum foil. Spread some olive oil on it, put the baguettes into the tin, with a knife make some scotches and moisten the dough with milk, sprinkle with sesame seeds. Add it to the middle of the oven, bake for about 30-40 minutes until it turns into crunchy golden baguettes. Leave to cool down for a few hours. I suggest serving it  with a soup or with herb-garlic butter.

Reikės:

  • 380g miltų ir šiek tiek pabarstymui
  • 8g sausų mielių
  • 1 šaukšto cukraus
  • 8g druskos
  • 300ml šilto vandens
  • Sezamo
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • 1 šaukšto pieno

Eiga:

Dideliame inde sumaišykite kelis šaukštus šilto vandens kartu su mielėmis bei cukrumi ir palikite šį mišinį ramiai pastovėti, kol mielės suaktyvės. Tada supilkite likusį šiltą vandenį. Pilkite miltus, druską ir viską išmaišykite su mediniu šaukštu. Tešla bus tąsi bei lipni, tad neišsigąskite dėl tokios konsistencijos. Palikite bagečių tešlą švariu rankšluosčiu uždengtame inde, šiltoj patalpoj. Aš tešlą kildinau orkaitėje, prie 30 laipsnių temperatūros apie pusantros valandos. Jai pakilus, dėkite tešlą ant stalo, gausiai pabarstyto miltais ir minkykite kol tešla taps vientisa, padalinkite į dvi dalis. Orkaitės neišjunkite, žemiausioje pakopoje patalpinkite gilią skardą su karštu vandeniu ir padidinkite temperatūrą iki 230 laipsnių. Iš tešlos formuokite pailgas bagetes ir dėkite jas į aliejumi pateptą spec. kepimo formą arba pasigaminkite ją iš aliuminio folijos. Su peiliu įpjaukite bagečių viršų ir šluotele sudrėkinkite pienu. Apibarstykite sezamo sėklomis, skardą dėkite orkaitės viduryje ir kepkite apie 30-40minučių, kol kepaliukai taps traškūs bei auksinės spalvos. Palikite atvėsti kelioms valandoms. Siūlai bagetes patiekti prie sriubos ar kartu su žolelių-česnako sviestu.IMAG1980

Advertisements