Homemade Latte

Untitled-2

Why not to have a nice cup of homemade latte with a perfect layer of foamed milk, just like the one you order in a regular cafe? Especially when it takes only five minutes to make. All you need is:

  • Espresso coffee
  • Regular milk
  • French press (I’m pretty sure that you could find this press in almost every kitchen)
  • Saucepan
  • Sugar/Syrup
  • A cup/glass
 IMG_0126

There are lots of variations of latte, but the classic one consists of 2/3 of steamed milk, 1/3 of espresso and a layer of foamed milk. One of the secrets of this drink is perfectly foamed milk and therefore, many people and almost every barista uses coffee machines which helps to create a perfect foam of milk. A few days ago I came out with this surprisingly and incredibly easy way to make a perfect latte or cappuccino with using only a French press!

 IMG_0196

Firstly, make espresso coffee as you prefer. You can set it in the same French press(for espresso, I used coffee machine). Press your coffee within 5 minutes and pour it to any cup. Wash the press. Heat your milk in a saucepan until its almost boiling. Dump the milk in the press. Pump the press until the milk has doubled in size. Pour it in a cup/glass in which you’ll serve a drink. Gently fill this glass with coffee. I recommend watching this: https://www.youtube.com/watch?v=QwdhUhggnmE

 IMG_0187

Yra be galo daug latte kavos rūšių, tačiau klasikinė latte susideda iš 2/3 kaitinto pieno, 1/3 espresso kavos bei sluoksnio pieno putos. Viena iš šio gėrimo paruošimo paslapčių yra tinkamai išplaktas pienas, būtent dėl šios priežasties daugelis žmonių ir beveik kiekvienas barista naudoja kavos aparatus, kurie ir padeda išgauti tobulą pieno putos konsistenciją. Prieš kelias dienas atradau vieną neįtikėtinai bei stebinančiai paprastą būdą tobulam cappuccino ar latte kavos paruošimui, naudojant tik daugelio žinomą French press’ą!

imgJums reikės:

  • Espresso kavos
  • Pieno
  • French press’o (esu beveik įsitikinusi, kad tokį rastumėt beveik kiekvienoje virtuvėje)
  • Nedidelio puodelio pieno virimui
  • Cukraus/sirupo
  • Stiklinės/puodelio

Visų pirma, pasigaminkite espresso kavą kaip jūs mėgstate. Galite ją paruošti tame pačiame press’e(pati kavą ruošiau aparatu). Kavą palikite nusistovėti apie penkias minutes, tuomet nuspauskite ir supilkite į puodelį. Naudotą kavinuką išplaukite. Prikaistuvyje kaitinkite pieną beveik iki užvirimo. Tuomet supilkite jį į tą patį kavinuką (French press) ir stumdykite press’ą aukštyn-žemyn, kol pienas ims putoti, tirštėti bei padvigubės. Supilkite šį pieną į puodelį/stiklinę, kuriame jau patieksite kavą. Tuomet belieka tik atsargiai supilti kavą. Rekomenduoju peržiūrėti šį video: https://www.youtube.com/watch?v=QwdhUhggnmEIMG_0073

Advertisements