Cinnamon-raisin wreath/Cinamoninė pynė su razinomis
~ Fluffy, cinnamon flavored raisin wreath with sugar-lemon glaze on the top ~
***
For the dough (makes 2 medium size wreaths)
- 140ml of lukewarm milk
- 20gr of instant yeast
- 2 tablespoons of sugar
- 1/2 teaspoon of vanilla
- 1/2 teaspoon of salt
- 1/4 cup melted unsalted butter
- 2 egg yolks
- ~4 cups of flour
For the filling
- 2 tablespoons of butter
- 1 teaspoon of cinnamon
- 1 tablespoon of sugar
- 1/3 cup raisins
- 1 whisked egg
*Pour milk, yeast, sugar and vanilla into a large bowl, combine and leave it aside for about 10 minutes, until the yeast starts to foam.
*Add melted butter, salt, whisked egg yolks and about 3 cups of flour and knead the dough until it has an elastic consistency, if it’s too sticky, add more flour.
*Place the dough into a bowl, cover and leave in a warm place for about an hour to rise.
*On a lightly floured surface, knead the dough for a few minutes and bring it back to the bowl to rise for another hour.
*Preheat the oven to 200C.
*Roll the rectangle from the half of the dough, spread the filling evenly and roll.
*Using a knife, cut your rolled dough lengthwise, twist them to a braid and make a wreath.
*Spread the top with whisked egg, place into a tin and bake for about 25 minutes, until lightly golden. Reduce the temperature to 180C and bake for another 10-15 minutes.
*Glaze it with powdered sugar-milk-lemon mix
*Let the wreath to cool down completely.
Tešlai (dviems vidutinio dydžio pynėms paruošti)
- 140ml šilto pieno
- 20g sausų mielių
- 2 v.š. cukraus
- 1/2 a.š. vanilės
- 1/2 druskos
- 1/4 puodelio lydyto sviesto
- 2 kiaušinio tryniai
- ~4 puodeliai miltų
Įdarui
- 2 v.š. sviesto
- 1 a.š. cinamono
- 1 v.š cukraus
- 1 kiaušinio plakinio
*Dideliame inde sumaišykite šiltą pieną, cukrų, vanilę bei mieles, leiskite pastovėti apie 10 minučių, kol mielės ims putoti.
*Supilkite išlydytą sviestą, paplaktus kiaušinio trynius, druską bei maždaug 3 puodelius miltų. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga. Jei masė bus lipni, dėkite daugiau miltų. Indą uždenkite ir palikite kilti šiltoje patalpoje apie valandą.
*Ant šiek tiek miltuoto paviršaus dar kartą išminkykite tešlą (2-3 minutes) ir grąžinkite į indą kilti dar valandai.
*Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
*Paruoškite įdarą, ištirpindami sviestą, bei sumaišydami jį su cinamonu ir cukrumi.
*Iš pusės tešlos iškočiokite stačiakakampį vienam pyragui. Jį ištepkite įdaru ir susukite.
*Perpjaukite sukinį išilgai į dvi dalis, ir supinkite jas į vieną kasą, tuomet sujunkite į vainiką.
*Aptepkite kiaušinio plakiniu, perkelkite į kepimo skardą ir kepkite apie 25 minutes, kol pynė taps švelniai auksinės spalvos. Sumažinkite temperatūrą iki 180C ir kepkite dar 10-15 minučių.
*Iškeptą pyragą aptepkite cukraus pudros, pieno ir citrinos sirupu.
*Leiskite pilnai atvėsti.
wow these look delicious!
LikeLike
Thank you so much!
LikeLiked by 1 person