Sour cream&raspberry cake with brandy-soaked raisins/Aviečių ir grietinės pyragas su brendyje mirkytomis razinomis

A crunchy tart(Brooklyn supper) filled with moist vanilla flavored cream, sour berries and brandy-soaked raisins

Untitled-1

For the pastry (1cup=240ml):

  • 1 cup plus one tablespoon unbleached all-purpose flour
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1 tablespoon sugar
  • 8 tablespoons unsalted butter
  • 1/4 cup ice water

Make the pastry by combining butter, sugar, flour and salt with a mixer until the mixture gets crumbly. Pour cold water and pulse several times with mixer, just until the dough begins to hold together.

Transfer it onto a lightly floured surface, gather into a disc, wrap with plastic and chill for 30 minutes. On a lightly floured surface, roll the dough into a 28cm (if you’re using a 24cm round cake tin) round, and press into the cake pan. Try to lift up the pastry over the sides of the tin as high as possible (just to make sure that the edges of the dough won’t fall down while baking). Line the center with foil or parchment, fill it up with dried beans or rice. Transfer the tin to the freezer just to cool down a little.

While the pie crust is chilling, preheat the oven to 200C. Place tin on a rimmed baking sheet, bake for 20-25 minutes (depends on the oven), then remove the pie weights and bake for another 5-10 minutes until the crust becomes lightly golden. 

IMG_1228

Make the filling:

  • 260g of sour cream
  • 50ml of milk
  • 1 tablespoon of corn starch
  • 50g of sugar
  • Vanilla
  • 1 large egg
  • handful of raisins (heat and soak them in espresso coffee&brandy)
  • 200g of raspberries/blueberries+more for topping
  • A pinch of cinnamon
  • 1 tablespoon of sugar

Melt the corn starch in 50ml of milk and combine it with an egg, sugar, sour cream and vanilla.

In a small pot, heat up the berries with cinnamon and sugar until smooth.

Pour the raisins on the baked pie crust, fill with berries and cream, top with blueberries or black currants. 

Reduce the oven temperature to 180C and bake the cake for about 40 minutes.

Store in the refrigerator.IMG_1227

Pagrindui reikės (puodelis=240ml):

1 puodelio+vieno v.š. miltų
1/2 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
8 v.š. sviesto
1/4 puodelio šalto vandens

Sviestą, cukrų, miltus bei druską išsukite plaktuvu iki stambių trupinių, tuomet supilkite ledinį vandenį ir dar šiek tiek paplakite mikseriu, kol masė taps vientisa. Ant miltuoto paviršiaus rankomis iš tešlos suformuokite apskritimą, maistine plėvele apvyniokite masę ir vėsinkite šaldytuve apie 30 minučių.

Masei atvėsus, grąžinkite ją ant miltuoto paviršiaus ir šį kartą jau iškočiokite maždaug 28cm apskritimą (jei naudojate 24cm tortinę) ir išformuokite pyrago pagrindą užkeldami kraštelius kiek galėdami aukščiau (kepant kraštai šiek tiek nusileis žemyn). Ant paruošto pagrindo tieskite lapą sviestinio popieriaus ar folijos, berkite žirnius, pupeles ar ryžius. Skardelę dėkite į šaldiklį šiek tiek atvėsti.

Kol tešla vėsta, įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepkite pyrago pagrindą apie 20-25 minutes (priklausomai nuo orkaitės), tuomet pašalinkite popierių kartu su kruopomis ir kepkite dar apie 5-10 minučių, kol pagrindas taps švelniai auksinės spalvos.

IMG_1232

Paruoškite įdarą:

  • 260g of grietinės
  • 50ml pieno
  • 1 v.š. krakmolo
  • 50g cukraus
  • Vanilino/vanilės ekstrakto
  • 1 didelio kiaušinio
  • saujos razinų (šiek tiek pakaitinti ir pamirkyti kavoje su brendžiu)
  • 200g aviečių/mėlynių + šiek tiek papuošti viršuj
  • žiupsnelio cinamono
  • 1 v.š. cukraus

Ištirpinkite šaukštą krakmolo piene ir sumaišykite jį kartu su grietine, cukrumi, kiaušiniu bei vaniliniu cukrumi.

Mažame puodelyje užvirinkite uogas kartu su cukrumi ir cinamonu, kol masė taps minkšta.

Berkite paruoštas razinas ant iškepto pyrago pagrindo, pilkite virtas uogas, kremą, pyrago viršų papuoškite mėlynėmis, juodaisiais serbentais.

Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180C, kepkite pyragą apie 40 minučių.

Laikyti šaldytuve.

Untitled-2

Advertisements