Banana-oat pancakes/Avižiniai bananiniai blyneliai

Untitled-1

Healthy banana-oat pancakes with low fat yogurt, cinnamon and frozen berries. A nourishing, high in protein treat for a cold winter morning.
IMG_1159

For the pancakes (1 serving):

  • 1/2 medium size banana
  • 2 egg whites
  • 1/2 cup of oats
  • 1/4 cup of natural yogurt
  • 1/2 teaspoon of cinnamon
  • 1/2 teaspoon of baking powder
  • Vanilla
  • Any kind of berries/fruits/jam for serving

IMG_1187

Preheat your pan (bake on the medium heat)
Spill a drop of olive/coconut oil and spread it with a special plastic brush or do it with another tool you have
Blend all the ingredients together until the oats are crushed
Take a spoon of the dough and spill it in the pan
Bake one side of a pancake for about a minute, then carefully flip it bake for another one minute.
Serve the pancakes with some smashed berries, yogurt, jam on syrup.

IMG_1161

Vienai porcijai reikės:
Pusės prinokusio banano
2 kiaušinio baltymai
1/4 puodelio natūralaus jogurto
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. cinamono
1/2 puodelio avižinių dribsnių
Vanilės
Mėgstami vaisiai/uogos/džemo
 
IMG_1165
Įkaitinkite orkaitę(kepkite ant vidutinės ugnies)
Įpilkite lašelį aliejaus ir paskirstykite jį su specialia silikonine šluotele ar kitu jums patogiu įrankiu.
Visus produktus sutrinkite blenderiu, kad neliktų stambių avižų.
Į įkaitintą keptuvę pilkite šaukštą tešlos, kiekvieną pusę kepkite apie minutę, atsargiai pakiškite mentelę po blynu ir apverskite. Patiekite su uogomis, jogurtu ar mėgiamu sirupu.

IMG_1208

Advertisements