Chocolate cupcakes with nutella/Šokoladiniai keksiukai su nutella

For the cupcakes (12):
  • 1 cup (240ml) water
  • 42g unsweetened cocoa powder
  • 167g all-purpose flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1/4 teaspoon salt
  • 115g unsalted butter, softened to room temperature
  • 190g granulated sugar
  • 2 large eggs
  • 2 teaspoons pure vanilla extract
For the frost:
  • 200ml heavy cream
  • ~2 tablespoons of sugar
For the filling:
  • About 12teaspoons of Nutella
 IMG_0450
Directions:
A few hours before you start baking, take all of the butter from the fridge and leave it to soft to room temperature.
Preheat the oven to 190C. Over high heat, bowl the water in a small saucepan. Pour the unsweetened cocoa powder into a medium sized bowl and mix with boiling water until smooth. Allow to cool to room temperature by placing in the refrigerator as you prepare the other ingredients.
Whisk together the flour, baking powder, and salt in a medium sized bowl. Set aside.
In a large bowl, using an electric hand or stand mixer, cream the softened butter and sugar until light and fluffy. Add the eggs, one at a time, beating until smooth. Beat in the vanilla extract. Slowly add the flour mixture and beat only until *just* combined. In a steady stream, add the cooled cocoa mixture and stir until smooth.
Fill each muffin tin 3/4 of the way full with batter. Bake for 16-22 minutes, keeping an eye on them to avoid even the slightest burning (which will lend dry cupcakes). Leave the cupcakes aside to cool down.
For the frosting, whip the heavy cream with sugar with the mixer, on a low speed. When the cream starts to get thicker, end up mixing with a whisk.
Scoop each of the cupcake center with a small knife. Add a teaspoon of Nutella and using a open star pipping tool, frost the tops with the cream. Keep the cupcakes in the refrigerator.
 IMG_0451
Keksiukams (12vnt.):
  • 1 puodelis (240ml) vandens
  • 42g nesaldintos kakavos miltelių
  • 167g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 115g kambario temperatūros sviesto
  • 190g cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilės
Kremui:
  • 200ml plakamosios grietinėlės
  • ~2 v.š. cukraus
Įdarui:
  • Apie 12 a.š. Nutellos
Eiga:
Kelias valandas prieš pradedant gaminti, išimkite visą reikiamą sviestą iš šaldytuvo ir leiskite jam atšilti. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Ant aukštos ugnies, užvirkite vandenį nedideliame metaliniame puode. Į vid. dydžio indą supilkite kakavos miltelius. Kai vanduo užvirs, užpilkite juo kakavą ir gerai išmaišykite, palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Kitame inde sumaišykite miltus, druską bei kepimo miltelius ir padėkite į šalį.
Dideliame inde su plaktuvu išsukite sviestą su cukrumi iki purios bei šviesios masės. Dėkite po vieną kiaušinį ir gerai išplakite. Įmaišykite vanilę. Tuomet iš lėto pilkite miltų mišinį ir išmaišykite tik tiek, kad neliktų didelių miltų gumuliukų(labai svarbu nepermaišyti). Supilkite jau atvėsusią kakavą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Pripildykite kiekvieną keksiuko formelę(naudokite metalines keksiukų formeles kartu su popierėliais) iki 3/4 talpos. Kepkite apie 16-22minutes ir stebėkite keksiukus, kad jie nei truputėlio neperkeptų(tokiu atveju jie taps sausi). Palikite keksiukus atvėsti.
 IMG_0455
Kremui, mikseriu lėtai plakite grietinėlę su cukrumi, kai masė ims standėti, baikite plakti šluotele. Išskaptuokite kiekvieno keksiuko vidurį su nedideliu peiliu, dėkite šaukštelį įdaro. Keksiuko viršų puoškite kremu, naudodami atviros žvaigždės konditerinio švirkšto antgalį. Laikykite šaldytuve.
Advertisements