Spicy vegetarian pumpkin soup/Aštri vegetariška moliūgų sriuba

P1180204

A quick vegetarian soup, which will definitely fill up your day with warmth, coziness and energy, as well.

You will need:

  • 1/2 of medium size pumpkin(peeled and chopped into cubes)
  • 2 onions(medium size)
  • 2 cloves of garlic
  • 1 tablespoon of butter
  • 1 tablespoon of olive oil
  • Fresh Parsley leaves
  • Fresh dill
  • Chili pepper or chili sauce
  • 2 cups of vegetable broth
  • A handful of dried pumpkin seeds
  • Salt

P1180225

In a medium size soup pot cook chopped onions with some olive oil and butter for 2-3 minutes, add minced garlic and season with some salt. If you’re using fresh chili pepper, add just a pinch of chopped chili with some seeds, if you have picked a spicy sauce – add it just before serving. Add pumpkin cubes to the pot, cook for a few minutes, if needed, add more salt and reduce the heat to medium, pour the broth and cook your soup for about 10-15 minutes. Blend it with a mixer/blender until smooth and solid. Mix in chopped parsley and dill. In a dry pan, fry pumpkin seeds on the medium heat until it gets crunchy and golden and sprinkle some on the top, just before serving the dish.

P1180216

Sriubai reikės:

  • Pusės vidutinio dydžio moliūgo (nulupto bei supjaustyto kubeliais)
  • 2 vid. dydžio svogūnų
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. sviesto
  • Šviežių petražolių
  • Krapų
  • Čili pipiro arba aštraus padažo
  • Druskos
  • 2 puod. daržovių sultinio
  • Saujos džiovintų moliūgų sėklų

P1180197

Vidutinio dydžio puode, kuriame virsite sriubą, apkepinkite supjaustytus svogūnus kartu su alyvuogių aliejumi bei sviestu 2-3 minutes. Dėkite trintą česnaką, pabarstykite druska. Jei naudojate šviežią čili pipirą, dėkite apie žiupsnelį smulkiai supjaustyto pipiro su sėklytėmis. Jei naudosite padažą, pilkite jį į sriubą prieš patiekiant. Toliau į puodą dėkite moliūgo kubelius ir kelias minutes apkepkite, jei reikia, dėkite daugiau druskos. Tuomet supilkite daržovių sultinį ir virkite sriubą ant vidutinės ugnies, apie 10-15min. Trinkite išvirtas daržoves su mixerių/blenderiu iki vientisos masės. Imaišykite susmulkintas žoleles. Sausoje keptuvėje, ant vid. ugnies pakepinkite moliūgų sėklas, kol jos taps traškios bei švelniai auksinės spalvos ir apibarstykite jomis patiekalą visai prieš pat patiekiant.

Advertisements