Fluffy banana-raspberry muffins covered with salty caramel sauce/Purūs bananiniai-avietiniai keksiukai su sūria karamele

 VIDEO0182_0000021868small


While the raspberries are still ripering in my garden and this pleasant sumery heat isn’t going away, I decided to enrich my bakes with some leftover summer goodies. What about these great fluffy banana-raspberry-apple muffins with some salty caramel sauce on the top? 

For the muffins:

  • 373g flour(measure accurately!)
  • 4 teaspoons baking powder
  • 1/2 teaspoon of salt
  • 1 teaspoon ground cinnamon
  • 180g granulated sugar
  • 120ml coconut oil(any other oil will fit)
  • 240ml milk, at room temperature 
  • 2 large eggs, at room temperature
  • 1 cup of raspberries
  • 1 large banana
  • 1 cup of chopped and mixed apples and pears
For the caramel:
  • 1 cup sugar
  • 1 1/2 tablespoon butter
  • 1/4 cup heavy cream
  • A pinch of salt
 
VIDEO0182_0000028202small
Steps:
Preheat your oven to 220C. In a large bowl, gently mix together flour, baking powder, salt, and cinnamon. Set aside.
In a medium bowl, whisk together eggs, granulated sugar until combined. Whisk in milk, oil. Fold wet ingredients into dry ingredients and mix everything together by hand (avoid over-mixing) Gently mix until all the flour is off the bottom of the bowl and no big pockets of flour remain. Chop and mix in banana.
 
Remove the peal from the apples and pears, chop them into small pieces. Set aside.
Spoon batter into prepared muffin tins with the special muffin papers, fill it up to 3/4 with the pastry, add a tablespoon of apple-pear mix, a few raspberries and add another tablespoon of dough. Bake at 220C degrees for 6 minutes. Keeping the muffins in the oven, reduce oven temperature to 190C and continue to bake for 25-26 minutes until tops are lightly golden. A toothpick inserted in the center should come out clean. Allow to cool for 10 minutes.
 
Make the caramel:
In a saucepan, melt the sugar and mix all the time, until it gets lightly brown. Add butter and stir it with a wooden spoon as much as you can. Turn of the heat and continue mixing, then pour heavy cream slowly, stirring constantly until it gets well combined, add salt. Pour the caramel on the already cooled muffins.
 
 
Kol avietės vis dar sirpsta mano kieme, o ši maloni vasariška šiluma niekur nesitraukia, nusprendžiau praturtinti savo kepinius su šiomis likusiomis vasaros gėrybėmis. Kaip dėl didelių bei purių muffin’ų su avietėmis, bananais, obuoliais bei sūrios karamelės užpilu?
 
Keksiukams:
  • 373g miltų(pasverti kuo tiksliau)
  • 4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 2 dideli kiaušiniai, kambario temp.
  • 180g cukraus
  • 240ml kambario temp. pieno
  • 120ml kokoso ar kito aliejaus
  • 1 puod. aviečių
  • 1 didelio banano
  • 1 puod. pjaustytų obuolių-kriaušių mišinio
Karamelei:
  • 1 puod. cukraus
  • 1 1/2 v.š. sviesto
  • 1/4 puod. grietinėlės
  • Žiupsn. druskos
IMAG2947small
Eiga:
 
Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Dideliame inde gerai sumaišykite miltus, cinamoną, kepimo miltelius bei druską. Padėkite į šoną. Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi, pilkite pieną, aliejų. Atsargiai įmaišykite sausus produktus šaukštu ar šluotele. Maišykite tik tiek, kad neliktų miltų indo dugne bei didelių miltų gabalėlių. Labai svarbu nepermaišyti! Įpjaustykite bananą ir išmaišykite.
Nulupkite obuolius bei kriaušes, supjaustykite juos mažais gabalėliais, padėkite į šoną. Užpildykite 3/4 formelės tešla, ant viršaus dėkite po šaukštą obuolių-kriaušių mišinio, kelias avietes ir dėkite dar apie šaukštą tešlos. Kepkite ant 220C 6 minutes, tuomet neišimdami keksiukų iš orkaitės, sumažinkite temperatūrą iki 190C ir kepkite dar 24-25min. kol viršūnėlės taps švelniai auksinės. Medinis pagaliukas, įkištas į keksiuko centrą, turėtų likti švarus. Palikite juos atvėsti 10 minučių.
 
Pagaminkite karamelę:
Nedideliame puode išlydykite cukrų, nuolat maišant, kol šis taps švelniai rusvas ir skystas. Dėkite sviestą ir nenustodami kuo intensyviau maišykite mediniu šaukštu. Išjunkite ugnį ir nenustodami maišyti, iš lėto pilkite grietinėlę ir maišykite toliau, kol masė taps vientisa. Suberkite druską. Pilkite karamelę ant jau atvėsusių keksiukų. 
 
Enjoy!
Advertisements