Moist chocolate cupcakes with Nutella/Drėgni šokoladiniai keksiukai su Nutella

nutella4
If you’re still looking for a fluffy and moist cupcakes recipe, I can sure you that you’re on the right way! A while ago, one of my favorite blogger Sally posted this amazing recipe and I noticed it just a few days ago. Well, that’s a pity. I tried a lot of variations of chocolate cupcakes. Some of them were too bitter, due to the cacao, or too dry. Finally, I rooted up the recipe that completely satisfies me, though I changed the filling and frosting. So here you go:
For the cupcakes (12):
  • 1 cup (240ml) water
  • 42g unsweetened cocoa powder
  • 167g all-purpose flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1/4 teaspoon salt
  • 115g unsalted butter, softened to room temperature
  • 200g granulated sugar
  • 2 large eggs
  • 2 teaspoons pure vanilla extract
For the frost:
  • 80g of unsalted butter, softened to room temperature
  • 85g of Nutella or other similar cream
  • 170g of icing sugar
  • 1-3 tspoons of chilled coffee
For the filling:
  • About 12tsbpoons of Nutella
 nutella5
Directions:
A few hours before you start baking, take all of the butter from the fridge and leave it to soft to room temperature.
Preheat the oven to 190C. Over high heat, bowl the water in a small saucepan. Pour the unsweetened cocoa powder into a medium sized bowl and mix with boiling water until smooth. Allow to cool to room temperature by placing in the refrigerator as you prepare the other ingredients.
Whisk together the flour, baking powder, and salt in a medium sized bowl. Set aside.
In a large bowl, using an electric hand or stand mixer, cream the softened butter and sugar until light and fluffy. Add the eggs, one at a time, beating until smooth. Beat in the vanilla extract. Slowly add the flour mixture and beat only until *just* combined. In a steady stream, add the cooled cocoa mixture and stir until smooth.
Fill each muffin tin 3/4 of the way full with batter. Bake for 16-22 minutes, keeping an eye on them to avoid even the slightest burning (which will lend dry cupcakes). Leave the cupcakes aside to cool down.
For the frosting, combine the butter for about 4-5minutes, until it’s smooth and double in size. Add Nutella cream carefully. Add the icing sugar (a spoon at the time). If the pastry is too thick, add a tspoon of cooled coffee (or more, if needed).
Scoop each of the cupcake center with a small knife. Add a teaspoon of Nutella and frost the tops with the cream. Keep the cupcakes in the refrigerator.
Jeigu Jūs vis dar ieškote purių ir drėgnų keksiukų recepto, aš galiu Jus patikinti, jog einate teisingu keliu! Gerokai seniau mano viena mėgstamiausių blogger’ių Sally paskelbė šį nuostabų receptą ir aš, gaila, tai pastebėjau tik prieš kelias dienas. O bandžiau kepti įvairiausius šokoladinius keksiukus, bet vieni buvo tai per kartūs dėl kakavos, kiti – per sausi..ir pagaliau radau šį receptą, kurio rezultatu esu pilnai patenkinta, nors įdarą ir kremą keičiau savo nuožiūra. Taigi, prašom, receptas:
Keksiukams (12vnt.):
  • 1 puodelis (240ml) vandens
  • 42g nesaldintos kakavos miltelių
  • 167g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 115g kambario temperatūros sviesto
  • 200g cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilės
Kremui:
  • 80g kambario temperatūros sviesto
  • 85g Nutella ar kito panašaus kremo
  • 170g cukraus pudros
  • 1-4 a.š. atvėsintos kavos
Įdarui:
  • Apie 12 a.š. Nutellos
Eiga:
Kelias valandas prieš pradedant gaminti, išimkite visą reikiamą sviestą iš šaldytuvo ir leiskite jam atšilti. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Ant aukštos ugnies, užvirkite vandenį nedideliame metaliniame puode. Į vid. dydžio indą supilkite kakavos miltelius. Kai vanduo užvirs, užpilkite juo kakavą ir gerai išmaišykite, palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Kitame inde sumaišykite miltus, druską bei kepimo miltelius ir padėkite į šalį.
Dideliame inde su plaktuvu išsukite sviestą su cukrumi iki purios bei šviesios masės. Dėkite po vieną kiaušinį ir gerai išplakite. Įmaišykite vanilę. Tuomet iš lėto pilkite miltų mišinį ir išmaišykite tik tiek, kad neliktų didelių miltų gumuliukų(labai svarbu nepermaišyti). Supilkite jau atvėsusią kakavą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Pripildykite kiekvieną keksiuko formelę(naudokite metalines keksiukų formeles kartu su popierėliais) iki 3/4 talpos. Kepkite apie 16-22minutes ir stebėkite keksiukus, kad jie nei truputėlio neperkeptų(tokiu atveju jie taps sausi). Palikite keksiukus atvėsti.
Kremui, sukite k.temperatūros sviestą 3-4minutes kol jis taps purus bei padvigubės. Tada atsargiai sudėkite Nutellos kremą. Dėkite po šaukštą cukraus pudros. Jei tešla per tiršta, įpilkite a.š. atvėsintos kavos ar daugiau, jei reikia. Išskaptuokite kiekvieno keksiuko vidurį su nedideliu peiliu, dėkite šaukštelį įdaro. Keksiuko viršų puoškite kremu. Laikykite šaldytuve.
nutella6
Skanaus!
Advertisements