Lemon filled vanilla cupcakes/Vaniliniai keksiukai su citrininiu įdaru

 p
For the cupcakes:
  •  175g of flour
  • 1 tspoon baking powder
  •  ½ tspoon baking soda
  • ½ tspoon salt
  • 90g room-temperature butter
  • 150g of sugar
  • 2 eggs
  • 1 tspoon vanilla
  • 2/3 cup of yogurt/sour cream
For the lemon filling:
  • 1 egg and 1 extra yolk
  • juice of 1 lemon
  • 55g of butter
  • ½ cup of sugar
For the frosting:
  • 100g of room-temperature butter
  • 200g of icing sugar
  • 2 tspoons of lemon filling
IMAG2481p
Preheat the oven to 180 degrees C. In a bowl, mix the butter with sugar for about 3minutes. Add one egg at the time and turn your mixer on the highest speed, mix for a minute. Add vanilla, yogurt. In another bowl, mix the dry ingredients and carefully pour it in the butter-egg batter. Try not to overmix. Add the cupcakes baking papers in the tin, fill 2/3 of each cup with the batter, bake for about 25-30minutes. When it’s done, leave your cupcakes on the oven grid to cool down.
Beat egg and yolk in a metal bowl, set in a simmering water. Beat in lemon, butter and sugar. Stir over medium heat until the mixture has consistency of the pudding. Cool it down.
With a small knife, cut out little holes in each of the cupcake, pour the lemon filling and add cover with the thin left-over cupcakes tops.
Prepare the frosting. Mix the butter in a bowl for 3-4minutes until it gets lighter and gets double in size. Start adding the icing sugar(one tablespoon at the time), mix for another 2-3 minutes, then add the lemon filling. Decorate with a piping tool. Add some berries on the top.
IMAG2467p
Keksiukams:
  • 175g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. sodos
  • ½ arb. š. druskos
  • 90g sviesto, kambario temperatūros
  • 150g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 2/3 puodelio grietinės arba tiršto vanilinio jogurto
Citrininiam įdarui:
  • 1 kiaušinis ir 1 papildomas trynys
  • 1 citrinos sultys
  • 55g sviesto
  • ½ puodelio cukraus
Kremui:
  • 100g kambario temperatūros sviesto
  • 200g cukraus pudros
  • 2 arb. š. citrininio kremo
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plakite sviestą su cukrumi apie 3minutes. Dėkite po vieną kiaušinį ir padidinkite plaktuvo greitį iki maximumo, plakite apie minutę. Dėkite vanilę, jogurtą. Atskirame inde sumaišykite sausus produktus ir atsargiai juos supilkite į sviesto-kiaušinių masę. Stenkitės nepermaišyti. Į keksiukų formas įdėkite kepimo popierėlius ir pripildykite 2/3 kiekvienos formelės, kepkite apie 25-30minučių. Iškepus palikite keksiukus atvėsti ant orkaitės grotelių.
Metaliniame indelyje, patalpintame kaistančioje garų vonelėje, išplakite kiaušinius, įmaišykite citrinos sultis, sviestą ir cukrų. Virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišant, kol konsistencija taps kaip pudingo.
Kremui, plakite sviestą apie 3-4minutes, kol jis taps šviesesnis ir padvigubės. Dėkite po šaukštą cukraus pudros, plakite dar 2-3minutes. Dėkite citrininį kremą, dar paplakite. Puoškite su konditeriniu švirkštu, dekoruokite uogomis.
Enjoy!
 
Advertisements