Spicy zucchini sticks with chili tomato sauce/Pikantiškos cukinijos lazdelės su chili padažu

2014-06-18 12.1g3

You will need:

  • 1/2 medium size zucchini
  • Salt
  • 1 tbspoon of home-made pesto(will be posted soon!) or other similar spicy mix
  • 3 tbspoons of peas flour(regular flour will fit)
  • Pinch of smoked red pepper powder
  • 1 egg
  • Olive oil for baking (whether you’re cooking in a pan or in the oven)
  • 1 tbspoon of sesame seeds
  • 1/2 cup of natural tomato puree (you can simply smash tomatoes with blender)
  • A little bit of chili pepper
  • Parsley
  • Rucola
  • Basil

Steps:

Remove the peal from zucchini, cut it into sticks, put it into a bowl, add pesto and salt, mix and leave for 15minutes to marinate. In a plate mix the peas flour with smoked red pepper powder and sesame seeds. Whip up the egg with a little pinch of salt. For the chili tomato sauce just add the tamato puree, salt, fresh or dried basil and chilli pepper to the blender and mix until it’s solid and smooth. Take your zucchini sticks and add them to the egg mix then move it into the plate with dry ingredients to get covered with peas flour and sezame. I cooked my zucchini in a pan with a olive oil on a medium heat until it gets golden. if you’re cooking in the oven, do the same, just lay the baking paper on the bottom and pour some olive oil on the top of the sticks. Do not overbake it. It has to be a little crunchy. Serve with the tomato sauce and fresh parsley, rucola on the top.

IMAG1941

Jums reikės:

  • 1/2 vidutinio dydžio cukinijos
  • Druskos
  • 1 v.š. naminio pesto(greitu metu bus paskelbtas!) arba kito panašaus prieskoninio mišinio
  • 3 v.š. žirnių miltų(tiks ir paprasti)
  • Žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių
  • 1 kiaušinio
  • Alyvuogių aliejaus kepimui (tiek kepant orkaitėje, tiek keptuvėje)
  • 1 v.š. sezamo sėklų
  • 1/2 natūralios pomidorų tyrės (galima tiesiog sutrinti pomidorus blenderiu)
  • Truputis čili pipiro
  • Petražolė
  • Rūkola
  • Bazilikas

Eiga: 

Nuskuskite cukiniją, supjaustykite lazdelėmis, pasirinktam inde sumaišykite su pesto bei druska ir palikti pasimarinuoti 15minučių. Lėkštėje sumaišykite žirnių miltus, paprikos miltelius, sezamą. Išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos. Čili padažui sudėkite pomidorų tyrę, čili pipirą, šviežią arba džiovintą baziliką bei druską į blenderį ir sutrinkite iki purios vientisos masės. Cukinijos lazdeles merkite į kiaušinio plakinį, tada perdėkite į lėkštę su sausais produktais, kad gabalėliai tolygiai apsiveltų žirnių miltais bei sezamu. Aš cukiniją kepiau keptuvėje and vidutinės ugnies, su šiek tiek alyvuogių aliejaus, kol įgavo aukso atspalvį. Jei kepate orkaitėje, viską darykite taip pat, tik skardą išklokite kepimo popieriumi ir prieš kepant, aliejumi apšlakstykite lazdeles. Tik neperkepkite, cukinija turi išlikti šiek tiek traški. Patiekite su padažu bei šviežia rūkola bei petražolėmis.

Enjoy!

Advertisements