Blueberry-raspberry oven-baked pancake/Orkaitėje keptas blynas su mėlynėmis bei avietėmis

PicMonkey Collage


Ingredients:

  • 2 large eggs
  • 120ml whole milk
  • 110 ml all-purpose flour
  •  3 tablespoons of granulated sugar
  • 1/2 teaspoon finely grated fresh lemon zest
  • Tiny pinch of salt
  • A pinch of cinamon 
  • 1 tablespoon unsalted butter
  • 1/2 cup blueberries, raspberries, plus more for topping 
  • Confectioners’ sugar, for sprinkling 
 Steps:
  • Preheat oven to 210 degrees C. Blend together eggs, milk, flour, granulated sugar, lemon zest, cinnamon and salt in a blender.
  • Heat a cast-iron skillet over high heat. Divide butter among it, and melt. Divide batter among it, then scatter with berries. Bake until puffed and cooked through and tops are set, 20 to 25 minutes. Top with berries, yogurt and sprinkle with confectioners’ sugar. Serve immediately.

PicMonkey Collage4

Ingridientai:

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 120ml pieno
  • 110ml miltų
  • 3 v.šaukštai cukraus
  • 1/2 šaukšto citrinos žievelės
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis cinamono
  • Šaukštas sviesto
  • 1/2 puodelio uogų bei papildomai papuošimui
  • Cukraus pudros pabarstymui

Eiga:

  •  Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių. Kartu suplakite kiaušinius, pieną, cukrų, citrinos žievelę, prieskonius bei miltus su šaukšteliu kepimo miltelių.
  • Orkaitėje įkaitinkite apvalią karščiui atsparią skardą, dėkite šaukštą sviesto, leiskite jam ištirpti. Supilkite blynų tešlą į skardą ir apiberkite uogomis. Kepkite 20-25 minutes. Patiekite su uogomis, cukraus pudra ar jogurtu. Valgykite dar karštus.

Bon appetite!

Recipe taken from Martha Stewart blog
Advertisements